Antwerpen

Antwerpen als provincie grenst aan de Nederlandse provincie Brabant.  De Kalmthoutse heide ligt in beide provincies, zodat je mooie grensoverschrijdende tochten zou kunnen maken. De grootste drie steden in de provincie Antwerpen zijn Antwerpen, Turnhout en Mechelen.

In de provincie vind je een aantal rivieren, zoals de Grote Nete, die door onder meer Meerhout en Westerlo stroomt, en de Kleine Nete, die door onder andere Kasterlee, Herenthout en Nijlen stroomt. Verder zijn er nog de Dijle en de Schelde. 

In de provincie Antwerpen liggen drie landstreken: de Kempen, de Groentestreek en nog een klein stukje van Zandlemig Vlaanderen.

Antwerpen kent een aantal streekproducten. Natuurlijk is het Belgische bier bekend. Overal vind je lokaliteiten, allemaal het proberen waard. Maar daar kan je ook wat bij eten. Probeer eens het Liers vlaaike, een gebakje met kruidige smaak. Of de Antwerpse handjes, chocolaatjes of koekjes in de vorm van een hand.

Antwerpen is ook voor fietsers een heerlijke stad om even te bezoeken, een pint te nemen op de Grote Markt of een puntzak frites te eten al slenterend langs de Schelde.

Fietsroutes in deze regio

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

    Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

    waiting